Asuntoautolla ulkomaille: Käytännön opas

Valmistautuminen matkaan

Ennen kuin lähdet seikkailuun asuntoautollasi, on tärkeää varmistaa, että kaikki on kunnossa niin ajoneuvon kuin matkasuunnitelman osalta. Tarkista asuntoautosi huoltotilanne ja varmista, että kaikki tarvittavat huollot on suoritettu. Myös renkaiden kunto ja ilmanpaineet on hyvä tarkastaa ennen pitkää matkaa. Muista myös päivittää ajoneuvosi vakuutukset ja tarkistaa, että ne kattavat ulkomaan matkailun.

Suunnittele reittisi huolellisesti ja ota huomioon mahdolliset leirintäalueet ja pysähdyspaikat matkan varrella. Tutustu etukäteen myös kohdemaan liikennesääntöihin ja tiemaksuihin, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä. On myös suositeltavaa varata mukaan ajantasaiset kartat ja navigaattori, jotta pysyt oikealla reitillä koko matkan ajan.

Turvallisuus ja lainsäädäntö

Turvallisuus on asuntoautolla matkustaessa ensiarvoisen tärkeää. Varmista, että sinulla on mukana tarvittavat turvavarusteet, kuten palosammutin, ensiapupakkaus ja heijastinliivit. Tutustu myös kohdemaan lainsäädäntöön liittyen asuntoautoiluun. Esimerkiksi kaasulaitteiden käyttö ja säilytys voivat vaihdella maittain, joten ole perillä näistä säädöksistä.

On myös tärkeää huomioida, että asuntoauton kuljettajalla tulee olla voimassa oleva ajokortti ja tarvittaessa kansainvälinen ajokortti. Tarkista myös, että asuntoautosi rekisteröinti ja katsastus ovat voimassa koko matkan ajan. Pidä kaikki tarvittavat asiakirjat helposti saatavilla, jotta rajanylitykset sujuvat ongelmitta.

Mukavuus ja viihtyvyys matkalla

Pitkät ajomatkat voivat olla uuvuttavia, joten asuntoauton mukavuuteen kannattaa panostaa. Varmista, että patjat ja istuimet ovat mukavia ja että nukkumajärjestelyt sopivat kaikille matkustajille. Säilytystilaa on hyvä olla riittävästi, jotta kaikki tarvittavat tavarat mahtuvat mukaan järjestelmällisesti.

Viihtyvyyden kannalta on myös tärkeää, että asuntoautossa on toimivat viihdelaitteet ja mahdollisuus ylläpitää hyvää ilmanlaatua. Harkitse esimerkiksi ilmastointilaitteen tai tuulettimen hankkimista, jos matkustat kuumiin maihin. Myös hyttysverkot ja aurinkosuojat voivat olla tarpeellisia tietyissä kohteissa.

Ruokailu ja elintarvikkeiden säilytys

Asuntoautossa matkustaessa ruokailu on yksi tärkeimmistä päivittäisistä toiminnoista. Varmista, että asuntoautossasi on toimiva jääkaappi ja tarvittavat keittovälineet. Suunnittele ruokalista etukäteen ja osta tuoretuotteet mieluiten paikallisilta markkinoilta matkan varrelta, jotta saat tuoreimmat ja laadukkaimmat ainekset.

Muista myös, että eri maissa on erilaiset säännöt elintarvikkeiden tuonnille. Tutustu näihin sääntöihin ennen matkaa, jotta et joudu hankaluuksiin tullissa. Käytä kylmälaukkuja ja kylmäkalleja pitämään ruoat tuoreina, erityisesti jos suunnittelet pitkiä päiviä ilman sähköä tai jääkaappia.

Ympäristöystävällinen matkailu

Ympäristön kunnioittaminen on tärkeää myös asuntoautolla matkustaessa. Käytä leirintäalueiden palveluita jätevesien ja roskien asianmukaiseen hävittämiseen. Vältä luonnonvarojen turhaa kulutusta ja suosi ympäristöystävällisiä tuotteita niin pesuaineissa kuin muissakin tarvikkeissa.

Voit myös vähentää ympäristövaikutuksiasi suunnittelemalla reittisi siten, että ajoaika ja polttoaineen kulutus minimoidaan. Käytä hyväksesi aurinkoenergiaa ja muita uusiutuvia energialähteitä, kun se on mahdollista. Näin voit nauttia matkastasi hyvällä omallatunnolla tietäen, että olet tehnyt valintoja ympäristön hyväksi.

Ostamme ja myymme ajoneuvoja myös näistä kaupungeista

Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Pori, Kouvola, Joensuu, Lappeenranta, Hämeenlinna, Vaasa, Seinäjoki, Rovaniemi, Mikkeli, Porvoo, Salo, Kotka, Kokkola, Hyvinkää, Järvenpää, Lohja, Nurmijärvi, Tuusula, Kirkkonummi, Rauma, Kerava

Myymme käytettyjä ajoneuvoja mm seuraavilta merkeiltä

Adria, Adriatik, Beachy, Bürstner, Cabby, California, Capron, Carado, Carthago, CasaCar, Challenger, Ci, Concorde, Dethleffs, Due Erre, Elnagh, EuraMobil, Fendt, Fix-Ten, Flair, Grand California, Heku, Hobby, Hymer, Itineo, Iveco, Kabe, Kafi, Karmann, Knaus, Kulkuri, LMC, Matkaaja, Mc-Louis, Münsterland, Niesmann+Bischoff, Poksi, Polar, Pössl, Rapido, Reimo, Rimor, Roadcar, Rotec, Sea, Sharky, Solifer, Sunlight, T-at-B, Tabbert, Weinsberg