Asuntoautolla ulkomaille: Turvallisuusvinkit

Valmistautuminen on puoli matkaa

Kun suunnittelet matkaa asuntoautolla Euroopan halki, huolellinen valmistautuminen on avainasemassa. Tarkista ajoneuvosi kunto ennen pitkää ajomatkaa. Varmista, että kaikki huollot on suoritettu ja asuntoauto on teknisesti kunnossa. Tarkasta erityisesti renkaiden kunto, jarrut sekä valot. Myös palovaroittimen ja sammuttimen toimivuus on syytä testata. Jokicaravan suosittelee myös, että otat mukaan vararenkaan sekä perustyökalut mahdollisia tien päällä ilmeneviä ongelmia varten.

Älä unohda myöskään henkilökohtaista valmistautumista. Tutustu etukäteen reittiisi ja varaudu maakohtaisiin liikennesääntöihin ja -maksuihin. Varmista, että passisi ja ajokorttisi ovat voimassa, ja että olet hankkinut tarvittavat viisumit ja vakuutukset. Kansainvälinen ajokortti voi olla tarpeen tietyissä maissa. Lisäksi on hyvä pitää mukana listaa yhteystiedoista hätätilanteita varten, kuten lähimmät suurlähetystöt ja konsulaatit.

Turvallisuus liikenteessä

Turvallinen matkanteko asuntoautolla ulkomailla edellyttää tarkkaavaisuutta ja ennakointia. Noudata aina kohdemaan liikennesääntöjä ja nopeusrajoituksia. Pidä taukoja säännöllisesti, jotta jaksat pysyä valppaana ratin takana. Jokicaravan suosittelee käyttämään aina turvavyötä ja varmistamaan, että matkustajat noudattavat samaa käytäntöä. Muista myös, että asuntoauton suuremman koon vuoksi jarrutusmatka on pidempi ja käännökset vaativat enemmän tilaa.

Liikenteessä on tärkeää olla tietoinen myös muista tiellä liikkujista. Varaudu yllättäviin tilanteisiin, kuten tiellä liikkuviin eläimiin tai äkillisiin säämuutoksiin. Käytä aina vilkkua suunnanmuutoksissa ja varmista, että näkyvyys on hyvä – puhdista ikkunat ja peilit säännöllisesti. Asuntoauton peruutuskamera tai -peilit ovat arvokkaita apuvälineitä parkkeerattaessa ja kapeilla teillä liikuttaessa.

Leirintäalueiden turvallisuus

Yöpyminen leirintäalueilla on suosittu tapa matkustaa asuntoautolla. Valitse leirintäalue huolellisesti ja suosi virallisia, hyvin arvosteltuja paikkoja. Tarkista aina myös leirintäalueen turvallisuusominaisuudet, kuten valaistus ja vartiointipalvelut. Tutustu myös paikan pelastussuunnitelmaan ja varmistu, että tiedät lähimmän hätäuloskäynnin sijainnin.

Pidä asuntoauto lukittuna aina, kun et ole paikalla, ja säilytä arvoesineet piilossa tai mukanasi. Älä jätä ulkopuolelle mitään, mikä voisi houkutella varkaita. Jos mahdollista, käytä lisälukkoja tai hälytysjärjestelmiä lisäturvaksi. Muista myös, että sosiaalinen kanssakäyminen ja naapureiden tunteminen leirintäalueella voi lisätä turvallisuuden tunnetta.

Ensiapu ja terveys matkalla

Terveys ja ensiapuvalmius ovat tärkeitä asioita asuntoautolla ulkomailla matkustettaessa. Pakkaa mukaan kattava ensiapulaukku, joka sisältää perustarvikkeet, kuten laastareita, sidetarpeita ja desinfiointiainetta. Lisää pakkiin myös henkilökohtaiset lääkkeesi ja reseptit. Ota selvää myös kohdemaan terveydenhuoltojärjestelmästä ja siitä, miten pääset tarvittaessa lääkärin hoitoon.

Muista myös rokotukset, jotka voivat olla tarpeen tietyissä maissa. Tarkista rokotussuositukset hyvissä ajoin ennen matkaa. Pidä huolta myös riittävästä nesteytyksestä ja suojaa itsesi auringolta, erityisesti kesäkuukausina. Hygieniasta huolehtiminen on tärkeää, joten varaa mukaan käsidesiä ja pese kätesi säännöllisesti.

Varaudu yllättäviin tilanteisiin

Vaikka matka olisi kuinka hyvin suunniteltu, yllättäviä tilanteita voi aina ilmetä. Varmista, että sinulla on mukana riittävästi ruokaa ja vettä hätätilanteita varten. Pidä mukana myös taskulamppua, varaparistoja ja monitoimityökalua. Tee lista paikallisista hätänumeroista ja pidä se helposti saatavilla.

Jos joudut onnettomuuteen tai asuntoautosi rikkoutuu, pysy rauhallisena ja toimi suunnitelman mukaan. Merkitse paikkasi näkyvästi ja odota apua turvallisessa paikassa. Älä yritä korjata vikoja, jotka vaativat ammattilaisen apua. Muista, että vakuutusyhtiösi voi tarjota tiepalvelua tai muuta tukea, joten pidä heidän yhteystietonsa käden ulottuvilla.

Ostamme ja myymme ajoneuvoja myös näistä kaupungeista

Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Pori, Kouvola, Joensuu, Lappeenranta, Hämeenlinna, Vaasa, Seinäjoki, Rovaniemi, Mikkeli, Porvoo, Salo, Kotka, Kokkola, Hyvinkää, Järvenpää, Lohja, Nurmijärvi, Tuusula, Kirkkonummi, Rauma, Kerava

Myymme käytettyjä ajoneuvoja mm seuraavilta merkeiltä

Adria, Adriatik, Beachy, Bürstner, Cabby, California, Capron, Carado, Carthago, CasaCar, Challenger, Ci, Concorde, Dethleffs, Due Erre, Elnagh, EuraMobil, Fendt, Fix-Ten, Flair, Grand California, Heku, Hobby, Hymer, Itineo, Iveco, Kabe, Kafi, Karmann, Knaus, Kulkuri, LMC, Matkaaja, Mc-Louis, Münsterland, Niesmann+Bischoff, Poksi, Polar, Pössl, Rapido, Reimo, Rimor, Roadcar, Rotec, Sea, Sharky, Solifer, Sunlight, T-at-B, Tabbert, Weinsberg